O metodă simplă şi eficientă de a trage la maxim foloasele dintr-un pui pentru supă, folosind atât pulpele deja fierte cât şi o parte din supă pentru a obţine garnitura aferentă. Un fel rapid, gustos şi spectaculos, inspirat din fascinanta lume a bucătăriei arabe ce amestecă ingredientele dulci şi aromate  cu cele proaspete şi picante.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

pentru friptură

  • 2 pulpe de pui fierte (cu piele şi os)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 1/2 linguriţă chimion măcinat
  • 1 vârf de cuţit de piper

pentru garnitură

  • 1 cană cuşcuş
  • 1 cană supă de pui
  • 1/2 cană boabe de rodie
  • 2 linguri mentă tocată fin
  • piper negru măcinat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade (foc mediu spre mare).
  2. Curăţaţi şi pisaţi fin usturoiul.
  3. Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, boiaua de ardei, praful de curry, chimionul şi piperul.
  4. Ungeţi pulpele de pui cu amestecul obţinut.
  5. Introduceţi pulpele de pui la cuptor pentru 10-15 minute, până când se rumenesc.
  6. Până se fac pulpele, turnaţi supa clocotită peste cuşcuş într-un vas şi acoperiţi cu un capac pentru 10 minute.
  7. Tocaţi fin frunzele de mentă.
  8. Luaţi capacul de pe cuşcuş şi aeraţi-l bine amestecând uşor cu o furculiţă.
  9. Amestecaţi cuşcuşul cu mentă, boabe de rodie şi piper negru.

Friptura arabă de pui se serveşte alături cuşcuşul cu mentă şi rodie.

print