Ceva Bun

Frigărui glazurate de vită

Frigăruile din carne de vită sunt o apariţie relativ rară pentru că bucăţile de vită sunt fie prea tari, fie prea valoroase pentru a fi folosite în acest fel. Există totuşi şi excepţii, cum sunt aceste frigărui preparate din capete de muşchi într-o marinată cu parfum spaniol.

Porţii: 4

Timp de preparare: 40 de minute (plus 2 la rece)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari (cu latura de 2,5-3 centimetri).
  2. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
  3. Faceţi o marinată din miere, muştar, boia de ardei, sos de soia, ulei de măsline, usturoi şi piper.
  4. Turnaţi marinata peste carne şi amestecaţi bine.
  5. Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
    [tip]Dacă folosiţi frigărui de lemn, înmuiaţi-le în apă rece pentru minim 30 de minute.[/tip]
  6. Înşiraţi bucăţile de carne pe frigărui. Scurgeți frigăruile de excesul de marinată pentru a nu se arde pe grătar.
  7. Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită. Fiind din mușchi de vită, adaptați timpul de frigere în funcție de cum doriți carnea – medie sau bine făcută.

Frigăruile glazurate de vită se servesc imediat cu garnituri şi/sau salate diverse.

[note]În mod tradiţional, nu se foloseşte sos de soia, ci puţină sare de mare.[/note]

print