Asocierea peştelui cu lămâia şi usturoiul e deja o banalitate, însă doar de atâta are nevoie fileul de şalău pentru a-şi pune în evidenţă valoarea. Carnea acestui peşte împrumută aromele untului aromat cu usturoi şi lămâie în această reţetă simplă dar îmbucurătoare.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 4 fileuri de şalău (a câte 160-200 de grame bucata)
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță fulgi de chili

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Ungeţi o tavă cu ulei de măsline.
  3. Aşezaţi fileurile de peşte în tavă.
  4. Presăraţi peştele cu sare şi piper.
  5. Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i în patru, pe lungime. Adăugaţi usturoiul în tavă.
  6. Spălaţi bine lămâia (cu tot cu coajă) şi tăiaţi-o în fâşii pe lungime.
  7. Stoarceţi uşor lămâia peste peşte şi adăugaţi feliile în tavă. Dacă doriți să fie mai picant, adăugați fulgii de chili.
  8. Ungeţi o hârtie de pergament (suficient de mare cât să acopere tava) cu unt.
  9. Acoperiţi tava cu hârtia de pegament, cu partea unsă cu unt înspre interior.
  10. Introduceţi tava la cuptor 12-15 minute.

Şalăul la cuptor cu unt, lămâie şi usturoi se serveşte cu garnituri din orez, cușcuș sau cartofi.


print

2 Comentarii

Comments are closed.