Când preparați rețete în care aveți nevoie de roșii fără coajă, apelați la această metodă de decojire. Vă va ușura munca foarte mult, iar roșiile vor rămâne ferme.
- Spălați roșiile.
- Pregătiți 2 vase: o crăticioară cu apă pe care o puneți la fiert și un vas cu apă rece (eventual, cu niște cuburi de gheață).
- Luați câte o roșie pe rând, înfigeți-o într-o furculiță (vezi video) și crestați vârful în patru cu un cuțit (nu foarte adânc, doar cât să tăiați coaja).
- Scufundați roșia în apa clocotită (care fierbe). Țineți-o în apa fierbinte 30 secunde – 1 minut.
- Scoateți roșia din apa clocotită și băgați-o imediat în apa rece cu gheață. Țineți-o cam 1 minut.
- Curățați coaja dinspre vârf (unde ați făcut crestătura).
[tip] Dacă aveți nevoie de multe roșii, puteți folosi vase mai mari și le puteți băga în apa fiartă într-o singură tură. Se scot cu o spumieră și se pun în vasul cu apă rece, apoi se curăță pe rând. [/tip]