Ceva Bun

Crenvurşti fierţi

Ştim, e jenant sa venim cu astfel de titluri şi de reţete pentru că, în fond oricine ştie să fiarbă un ou sau un crenvurst. Cel puţin în teorie. Totuşi, o detaliere a aromării crenvurștilor în timpul fierberii, folosind din plin experienţa germană în gătirea bockwurst, bratwurst, wienerwurst şi a altor wursti (carnaţi, în limba germană) care se gătesc exclusiv prin fierbere, merită – aşa cum veţi vedea – a fi luată în calcul.

Porţii: 4-5

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

pentru servire

Preparare:

  1. Puneţi la fiert, într-o oală sau cratiţă adâncă 2 litri de apă rece.
  2. Adăugaţi în apă foile de dafin, vinul alb sec sau oţetul cu tarhon, boabele de muştar (sau muştarul), boabele de coriandru şi piper.
  3. Când dă în clocot apa, adăugaţi crenvurştii.
  4. Lăsaţi să dea câteva clocote (nu mai mult de 2-3 minute).
  5. Scoateţi crenvurştii din apă cu un cleşte şi serviţi.

Crenvurştii se servesc fierbinţi, cu pâine şi muştar, hrean şi/sau salată de varză acră.

[note]De origine austriacă, crenvurstul românesc îşi datorează numele înaintaşului său Krenwürstchen (cârnat cu hrean, în germana austrică).[/note]

print