Cotletul de porc reprezintă o sursă inepuizabilă pentru preparate la grătar. Marinat într-o cremă de verdeţuri – un pesto din busuioc, oregano, pătrunjel – cu arome de usturoi, cotletul de porc astfel frăgezit se dovedeşte a fi un mare iubitor de grătar. Subtilitatea acestei reţete constă în cantităţile reduse de condimente, care parfumează discret carnea fără să-i copleşească personalitatea.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute (plus 6 ore la marinat)
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc cu os (a câte 200 grame bucata)
- 1 lingură frunze de busuioc proaspăt
- 1 lingură frunze de oregano proaspăt
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet din vin
- 1 linguriţă rasă de sare
- 1/2 linguriţă rasă de piper
Preparare:
- Spălaţi şi pasaţi verdeţurile.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Faceţi un pesto din verdeţuri, usturoi, ulei de măsline, oţet, sare, piper.
- Ungeţi cotletele de porc cu crema de verdeaţă şi introduceţi-le la rece pentru minim 6 ore sau peste noapte. Din când în când întoarceţi cotletele în marinată.
- Rumeniţi cotletele pe ambele părţi (aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte) pe grătar sau în tigaie.
Cotletele de porc la grătar se servec fierbinţi, cu diverse garnituri şi salată.
_______________________________________