Amestecul de lămâie, capere şi piper se dovedeşte irezistibil atunci când întâlneşte carnea albă a codului. Aroma proaspătă de lămâie şi cea astringentă a caperelor se completează fericit cu accentele picante ale piperului.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de cod
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 lingură capere
- 3 linguri de făină
- 1 linguriţă rasă de piper multicolor
- sare
Preparare:
- Tăiaţi lămâia în două. Extrageţi sucul dintr-o jumătate iar cealaltă jumătate tăiaţi-o rondele.
- Curăţaţi şi ştergeţi peştele cu un şervet de hârtie.
- Amestecaţi făina cu piperul şi puţină sare.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Treceţi peştele prin amestecul de făină cu piper şi sare.
- Prăjiţi peştele pe ambele părţi timp de 2-3 minute în funcţie de grosimea fileului.
- După ce peştele s-a rumenit pe ambele părţi, adăugaţi în tigaie caperele şi stingeţi totul cu zeama de lămâie.
Serviţi peştele cu rondele de lămâie şi capere peste, şi sosul din tigaie.
[tip]Pentru garnitură puteţi opta pentru cartofi fierţi stropiţi cu unt fierbinte şi verdeaţă sau o salată verde cu dressing de oţet balsamic în amestec cu sos de soia cu ciuperci(în proporţii egale).[/tip]