O gustare rapidă cu ciuperci proaspete, umplute bine cu bucățele de șuncă și de roșii. Oul cu parmezan pus deasupra îi conferă consistență.
Această rețetă de ciuperci umplute la cuptor prinde bine în orice moment, mai ales că nu are nevoie de ingrediente deosebite.
Porții: 4
Timp de preparare: 20 minute
- 16 ciuperci champignon
- 2 roșii
- 30 grame șuncă slabă sau mușchi file
- 2 ouă
- 10 grame parmezan
- 20 grame unt cu verdeață
- sare și piper
- 2 linguri de ulei
Preparare:
- Pregătiți ciupercile: lăsați doar pălăriile, curățate de stratul exterior.
- Preîncălziți cuptorul la 165 grade.
- Tocați roșiile și șunca în cubulețe cât mai mici. Puneți-le într-un castron. Potriviți de sare și piper.
[note] Nu puneți foarte multă sare pentru că veți săra și ciupercile și veți folosi și parmezan. [/note] - Ungeți o tavă cu ulei și așezați ciupercile cu lamelele în sus. Lăsați loc între ciuperci.
- Presărați puțină sare peste ciuperci.
- Adăugați câte un vârf de cuțit de unt pe fiecare ciupercă.
- Cu o linguriță, așezați amestecul de roșii și șuncă pe fiecare ciupercă în parte. Așezați amestecul cât mai spre centru și nu foarte înalt.
- Într-un alt castron, bateți cele 2 ouă cu parmezanul ras.
- Cu o linguriță, turnați ou peste fiecare ciupercă. Aveți grijă să nu curgă în tavă pentru că se va arde.
- Băgați tava în cuptor pentru 10-12 minute la 165 de grade.
Ciupercile umplute se servesc calde, ca aperitiv sau ca garnitură la fripturi.
[tip]Puteți înlocui parmezanul cu mozzarella sau cu cașcaval. În acest caz, verificați dacă ați pus sare îndeajuns. [/tip]