Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu Franţa, aşa cum probabil ne-am aştepta, ci Grecia, o ţară suprinzător de iubitoare de muştar. Inevitabil muştarului i se alătură uleiul de măsline şi oregano pentru a realiza o garnitură excelentă pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
- 1 kilogram de cartofi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 3 linguri de muştar galben
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de oregano uscat
- sare
- piper
Preparare:
- Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Spălaţi cartofii – dacă sunt noi – sau curăţaţi-i de coajă. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Tăiaţi cartofii dacă sunt mari în jumătăţi sau sferturi.
- Amestecaţi uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul, oregano, sare şi piper.
- Tapetaţi o tavă cu o foaie de pergament.
- Ungeţi cartofii cu amestecul de muştar şi puneţi-i în tavă.
- Coaceţi cartofii la foc potrivit timp de 35-40 de minute.
Cartofii cu muştar la cuptor se servesc fierbinţi, ca garnitură sau ca mâncare în sine.