Ceva Bun

Brioşe de post cu portocale

Şi minunea, iată, s-a întâmplat. Brioşele dulci, pufoase şi de post sunt aici. Calitatea gemului şi portocalele folosite sunt cheia acestui desert perfect pentru dimineţile dumneavoastră.

Notă: Pentru măsurarea ingredientelor utilizate folosiţi un pahar cu capacitatea de 200 mililitri.

Porţii: 12 brioşe

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

glazură (opțional)

Preparare:

  1. Pre-încălziți cuptorul la 160º.
  2. Ungeți 12 forme de brioșe cu ulei și tapetați-le cu făină.
  3. Puneți într-un castron încăpător gemul.
    [note] Pasați gemul înainte pentru a-l omogeniza. [/note]
  4. Adăugați sucul de portocale ușor încălzit.
  5. Adăugați uleiul și zahărul tos. Amestecați cu un tel până se topesc cristalele de zahăr.
  6. Adăugați coaja rasă de portocală, esența de vanilie, sarea și praful de copt stins în zeamă de lămâie.
  7. Amestecați cu telul bine. Adăugați cele 3 pahare de făină, pe rând, și omogenizați-le bine, amestecând continuu.
  8. Repartizați uniform coca în formele de brioșe.
    [tip] Nu umpleți formele de brioșe până sus. Lăsați spațiu cam de un deget ca să permiteți aluatului să crească frumos. [/tip]
  9. Puneți formele de brioșe în tava cuptorului și băgați-le la cuptor pentru 30-40 minute. După 30 de minute, verificați cu o scobitoare dacă sunt făcute. Dacă scobitoarea este curată după ce o scoateți din brioșă (fără urme de aluat), brioșele pot fi scoase din cuptor.
  10. Opțional, până se răcesc brioșele, puteți face o glazură de zahăr (icing). Amestecați într-o cană zahărul pudră cu cacao și 2-3 linguri de apă până obțineți o compoziție cremoasă.
  11. Treceți capătul brioșelor (răcite) prin glazură și decorați după gust (nucă de cocos, bomboane decorative etc).

[warning] Verificați câte forme de brioșe încap în tavă pentru a vă asigura că le puteți coace în același timp. [/warning]

[tip] Puteți folosi forme de brioșe din silocon, din aluminiu (de unică folosință) sau tăvi teflonate speciale pentru brioșe. [/tip]

print