O reţetă de brioşe simplă şi rapidă, fără ouă şi bătăi de cap, venită tocmai din sertarul cu reţete al celor de la Cordon Bleu, reputatul institut gastronomic parizian. Pregătiţi-le pentru micul dejun sau ca gustare, alături de o ceaşcă de ceai, cafea sau cacao.
Porții: 12
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente:
- 210 g făină albă
- 40 g cacao
- 150 g zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- 250 ml lapte
- 60 g unt
- câteva picături de esență de vanilie
- 120 g fulgi de ciocolată amăruie
- un vârf de cuțit de sare
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° Celsius.
- Pregătiți formele de brioșe (de silicon, tavă teflonată, de unică folosință etc) și tapetați-le cu unt. Vor ieși 12 brioșe.
- Într-un castron adânc, amestecați făina cu cacao, zahărul, praful de copt și un vârf de cuțit de sare.
- Într-un alt vas, amestecați laptele cu untul topit și esența de vanilie.
[tip] Laptele trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip] - Adăugați amestecul de lapte în castronul cu amestecul de făină și amestecați până de omogenizează tot lichidul. Nu amestecați în exces.
- Adăugați fulgii de ciocolată și amestecați de câteva ori.
[tip] Dacă nu aveți fulgi de ciocolată, puteți să radeți prin răzătoarea mare o bucată de ciocolată brută (de menaj). [/tip] - Turnați coca în formele de brioșe, umplând doar 3 sferturi din fiecare cupă.
- Băgați brioșele la cuptor și coaceți-le 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte bine înainte de a le scoate din cuptor.
- Scoateți brioșele din forme și lăsați-le la răcorit.
Brioșele cu ciocolată se pot servi calde sau reci.
[warning]Dacă aveţi un cuptor electric, cu ventilaţie, opriţi funcţia de ventilare pentru a nu deforma brioşele în timpul procesului de coacere. [/warning]
_________________________________