Eficiența cuptorului cu microunde îşi dovedeşte din plin utilitatea în realizarea acestui desert super rapid. Bananele şi caramelul se înţeleg de minune iar cuptorul cu microunde se pricepe să le facă rapid “lipeala” în acest desert uşor de realizat de către oricine.
Porţii: 2
Timp de preparare: 10 minute
- 2 banane
- 4 linguri zahăr brun
- 60 de grame de unt gras
- 2 linguri de rom (opţional)
Preparare:
- Desfaceţi bananele pe lungime, pe partea interioară, pentru a obţine un buzunar (vezi foto).
- Tăiaţi cubuleţe untul.
- Umpleţi buzunarul bananelor cu unt şi zahăr.
- Introduceţi bananele (pe o farfurie) în cuptorul cu microunde la putere mare (peste 600 watt), timp de 5 minute. Bananele făcute vor fi negre, iar caramelul fierbinte topit deasupra.
Serviţi bananele ca atare, eventual flambate cu rom. Opţional se pot servi cu îngheţată.