Ar fi inutil să mai subliniez potriveala dintre brânză şi dulceaţa ardeiului gras sau kapia. Dar nu strică să exersaţi un alt mod de a expune o astfel de combinaţie, adăugând un iz de fum şi copt ardeiului învârtit de câteva ori deasupra unui jar.
Porţii: 2
Timp preparare: 15 minute
- 4 ardei kapia de dimensiuni medii
- 200 grame mozzarella (sau altă brânză moale)
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 căţel de usturoi (opţional)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare şi piper
Preparare:
- Cei mai potriviţi pentru această reţetă sunt ardeii kapia roşii, ale căror gust şi contrast coloristic se potrivesc cel mai bine cu cele ale brânzei. Alegeţi ardeii drepţi, care să vă permită umplerea cu uşurinţă. Tăiaţi capetele ardeilor şi curăţaţi-i de seminţe.
- Tăiaţi cubuleţe mici sau radeţi mare brânza.
- Amestecaţi brânza cu busuioc, ulei, sare şi piper după gust, opţional cu căţelul de usturoi pisat.
- Umpleţi ardeii cu brânză.
[tip] E posibil ca brânza să curgă din ardei pe grătar când începe să se topească, aşa că nu umpleţi până în margine ardeiul sau, mai bine, închideţi ardeiul cu un capac format dintr-o bucată de roşie, ceapă etc. [/tip] - Coaceţi ardeii pe grătar la foc potrivit, învârtindu-i bine pe toate părţile.
Se servesc fierbinţi ca aperitiv sau ca garnitură.
Se pot face şi la cuptor dacă nu aveţi un grătar la îndemână.
[…] Ardei umpluţi cu brânză la grătar […]
Daca vrem sa incercam varianta la cuptor, cate minute trebuie sa-i tinem si la ce temperatura? Merci, Delia
@Delia, La cuptor ar trebui sa folosesti o temperatura mare, aproape de maxim (200-220), timp ce 8-10 minute, pana cand ardeii se inmoaie si branza se topeste.Se mai pot gati intr-o tigaie de teflon, fara grasime, direct pe aragaz, pentru ca exteriorul ardeiului sa se rumeneasca.
Comments are closed.