O reţetă de roşii umplute cum numai Grecia ştie să facă. Carnea tocată prinde noi gusturi în această ţară unde întâlneşte nesperate arome ale condimentelor orientale. Cuişoarele sunt condimentul de căpătâi al acestei reţete deosebite.
Porţii: 6
Timp de preparare: 80 de minute
- 6 roşii mari
- 300 grame carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 5 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- 1 foaie de dafin
- 3 cuisoare
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi capacul (adânc) roşiilor şi extrageţi miezul cu o linguriţă, cu grijă să nu le rupeţi. Puneţi miezul roşiilor deoparte.
- Presăraţi interiorul roşiilor cu puţină sare şi lăsaţi-le cu gura în jos pentru a se scurge de excesul de suc.
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Până se scurg roşiile, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
- Adăugaţi ceapa şi căliţi-o la foc mic.
- Adăugaţi carnea tocată şi rumeniţi-o amestecând constant.
- Adăugaţi vinul, miezul roşiilor tocat, foaia de dafin, cuişoarele, sare şi piper.
- Fierbeţi amestecul la foc mediu, amestecând din când în când, până scade şi se leagă.
- Umpleţi roşiile cu amestecul de carne.
- Ungeţi o formă termorezistentă cu puţin ulei, aşezaţi roşiile umplute în ea şi introduceţi-o la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
- Scoateţi roşiile de la cuptor şi decoraţi-le cu pătrunjel.
Roşiile umplute se sevesc imediat ce au fost scoase din cuptor, ca aperitiv.
[tip]În mod tradiţional, înainte de a introduce roşiile la cuptor, pe fiecare dintre ele se adaugă câte o lingură de sos Bechamel.[/tip]
[warning]Înainte de a umple roşiile, scoateţi cuişoarele şi foaia de dafin din amestecul de carne.[/warning]
Interesanta aceasta reteta.
Comments are closed.