Un cocktail fierbinte pe bază de cafea, whiskey, zahăr şi cu un top de frişcă, cafeaua irlandeză pare mai degrabă pe gustul altor popoare decât al irlandezilor pur sânge care ar renunţa cu plăcere la adaosul soft de frişcă, în schimbul unui surplus strong, de whiskey.
Irish Coffee a fost inventată în 1940 de către Joseph Sheridan, bucătarul de la hidroportul Foynes (transformat ulterior în Aeroportul Internaţional Shannon). Sheridan a fost cel care a adăugat whiskey în cafea, în iarna anului 1940, pentru a încălzi un grup zgribulit de pasageri americani. Plăcut impresionaţi de amestec, americanii l-au întrebat pe bucătar dacă este cafea braziliană. Răspunsul a fost, aşa după cum bănuiţi, “e cafea irlandeză”.
- 50 ml whiskey irlandez
- 240 ml de cafea preparată (tare)
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură de frişcă
Preparare:
1.Puneţi o linguriţă de zahăr într-un pahar înalt şi turnaţi whiskey-ul şi cafeaua fierbinte peste.
2.Amestecaţi bine, până când se topeşte zahărul.
3.Adăugaţi o lingură de frişcă bătută (sau din tub)
Se serveşte fierbinte. Dacă aveţi un şemineu, cu atât mai bine 🙂
[…] Irish Coffee […]
In Spania cafeaua irlandeza a devenit atat de cunoscuta si indragita incat au fost construite aparate speciale care fac cafea irlandeza, de obicei cu un strat de whiskey pe fund, urmat de un strat de cafea si cu bine-cunoscutul guleras de frisca.
Comments are closed.