De parcă nu era suficient de versatilă, feta îţi oferă, prin această reţetă, încă o ocazie să o iubeşti. Un cadou minunat pentru un prieten sau chiar pentru tine: un borcan artizanal cu bucăţele de feta marinate în  ulei de măsline, aromat cu rozmarin şi oregano şi pigmentat cu ardei iute şi usturoi.

feta-marinata Ingrediente:

  • 300 grame de brânză feta
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 crenguţă de oregano
  • 5-6 boabe de piper
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 ml ulei de măsline extravergine

Preparare:

  1. Tăiaţi feta în cubuleţe potrivit de mari. Folosiţi un cuţit ascuţit pentru a obţine bucăţi perfecte.
  2. Tăiaţi capătul dintre tulpină al ardeiului iute şi scuturaţi-l de seminţe. Tăiaţi-l rondele.
  3. Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i în jumătăţi, pe lungime.
  4. Aşezaţi bucăţile de feta într-un borcan cu capac, spălat şi uscat, intercalând din loc în loc jumătăţile de usturoi şi rondelele de ardei iute.
  5. Strecuraţi crenguţele de rozmarin şi oregano în borcan în aşa fel încât să fie vizibile din exteriorul acestuia.
  6. Adăugaţi boabele de piper şi turnaţi uleiul de măsline peste, până când conţinutul borcanului este acoperit.
  7. Depozitaţi borcanul cu feta timp de 1-2 săptămâni înainte de a-l consuma.

Feta marinată poate fi păstrată în borcanul închis luni în şir. După deschidere este recomandat să-l păstraţi în frigider.

Feta marinată se poate folosi la salate (împreună cu câteva picături din uleiul în care a fost marinată) sau pe bucăţi de pâine prăjită (bruschetta).

—————————————————————————————————————————-
Referinţe
sursă foto: www.cookingwithchillies.co.uk

print

3 Comentarii

  1. Am mancat si eu, e destul de buna, dar… fie vorba, n-as da o branza in coaja de brad pentru asa ceva…:) Totusi, am o nedumerire: la ingrediente se vorbeste de cimbru iar la preparare – de rozmarin. Pana la urma ce se adauga?

  2. Ca tot veni vorba de brad(al carui gust seamana cu cel de rozmarin), e o greseala la ingrediente. E vorba de rozmarin. Vom corecta eroarea. Multumim de observatie.

Comments are closed.