De parcă nu era suficient de versatilă, feta îţi oferă, prin această reţetă, încă o ocazie să o iubeşti. Un cadou minunat pentru un prieten sau chiar pentru tine: un borcan artizanal cu bucăţele de feta marinate în ulei de măsline, aromat cu rozmarin şi oregano şi pigmentat cu ardei iute şi usturoi.
- 300 grame de brânză feta
- 1 ardei iute roşu
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 crenguţă de oregano
- 5-6 boabe de piper
- 3 căţei de usturoi
- 200 ml ulei de măsline extravergine
Preparare:
- Tăiaţi feta în cubuleţe potrivit de mari. Folosiţi un cuţit ascuţit pentru a obţine bucăţi perfecte.
- Tăiaţi capătul dintre tulpină al ardeiului iute şi scuturaţi-l de seminţe. Tăiaţi-l rondele.
- Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i în jumătăţi, pe lungime.
- Aşezaţi bucăţile de feta într-un borcan cu capac, spălat şi uscat, intercalând din loc în loc jumătăţile de usturoi şi rondelele de ardei iute.
- Strecuraţi crenguţele de rozmarin şi oregano în borcan în aşa fel încât să fie vizibile din exteriorul acestuia.
- Adăugaţi boabele de piper şi turnaţi uleiul de măsline peste, până când conţinutul borcanului este acoperit.
- Depozitaţi borcanul cu feta timp de 1-2 săptămâni înainte de a-l consuma.
Feta marinată poate fi păstrată în borcanul închis luni în şir. După deschidere este recomandat să-l păstraţi în frigider.
Feta marinată se poate folosi la salate (împreună cu câteva picături din uleiul în care a fost marinată) sau pe bucăţi de pâine prăjită (bruschetta).
—————————————————————————————————————————-
Referinţe
sursă foto: www.cookingwithchillies.co.uk
[…] Feta marinată […]
Am mancat si eu, e destul de buna, dar… fie vorba, n-as da o branza in coaja de brad pentru asa ceva…:) Totusi, am o nedumerire: la ingrediente se vorbeste de cimbru iar la preparare – de rozmarin. Pana la urma ce se adauga?
Ca tot veni vorba de brad(al carui gust seamana cu cel de rozmarin), e o greseala la ingrediente. E vorba de rozmarin. Vom corecta eroarea. Multumim de observatie.
Comments are closed.