O rețetă simplă şi arătoasă de finger food – perfectă pentru petreceri cu oaspeți mulți. “Furată” de la maestrul Raymond Gomez (bucătarul şef de la Crown Plaza), această reţetă dovedeşte că puţină inventivitate poate să dea o utilizare spectaculoasă şi celei mai banale clătite.
Porții: 6 porții
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 3 clătite proaspete, sărate
- 300 g somon afumat
- 200 g cremă de brânză
- 1 ceapă verde
- 3 lămâi potrivite
Preparare:
- Puneți o clătită pe folie de aluminiu și ungeți-o pe o parte cu pasta de brânză. Lăsați o margine neunsă (vezi foto). Stratul de brânză trebuie să fie uniform și nu prea gros. Presărați din loc în loc ceapă verde tocata mărunt (doar tulpina).
- Asezați un strat uniform de somon fume feliat foarte subțire peste pasta de brânză.
- Stropiți cu puțină zeamă de lămâie peste somon; nu exagerați cu zeama de lămâie pentru a nu înmuia clătita prea tare.
- Rulați clătita strâns. Când ajungeți la marginea neunsă, ungeți cu brânză astfel încât clătita să se lipească. Rulați totul în folie și băgați la frigider. Repetați operațiunile de mai sus și pentru celelalte 2 clătite.
- După ce au stat la rece minim 2 ore, scoateți rulourile din folia de aluminiu și tăiați-le felii grosuțe de 1 cm. Așezați-le pe felii de lămâie tăiate subțire.
Rulourile cu somon se servesc proaspete.
[tip] Pasta de brânză se prepară asemeni cremei liptauer, doar că se folosește numai brânză de vaci bine pasată, sare și piper. În acest fel, crema de brânză va rămâne albă și pufoasă, asigurând contrastul cu cozile de ceapă verde și somon. [/tip]
_____________________________
Ce inventie! foarte misto! sa mai puneti si alte finger food ca vad ca sunt usoare de facut si ma pricep chiar si eu.
mi-a placut si salata de creveti mici
eu fac acasa rulouri cu ce am prin frigider – tot cu clatite sarate. n-arata asa frumos ca astea 🙁 dar musafirii zic ca-s bune
imi place ideea asta de rulou ca arata spectaculos. dupa capul meu le-as fi dat la musafiri direct clatitele :). da lamaia se mananca?
eu zic ca ori se mananca ori storci felia de lamaie peste somon ca merge bine
aha, ok. merci cristina. asa o sa fac!
Foarte interesanta reteta! chiar potrivita pentru finger food!
am incercat asta si a fost ffff bun. ce este finger food?
@brusli, finger food desemnează aperitive reci și calde în porții mici, ușor de servit – “cât să iei între degete”. Găsești mai multe detalii și exemple de rețete aici – http://www.cevabun.ro/finger-food/
merge sa fac asta si cu clatite din comert?
@Alin, teoretic, daca nu contin zahar si arome (vanilie, rom, etc). Verifica eticheta.
in loc de brinza ce se poate folosi
@geta, din pacate, pentru combinatia cu somon, nu se pooate inlocui cu altceva.
Mi-au ieşit excelente!
Şi n-am folosit folie de aluminiu, să ştiţi că se poate şi fără 🙂
Eu fac aceeasi reteta cu lipie in loc de clatita. E foarte buna si de efect.
Comments are closed.