Una dintre cele mai îndemână gustări de sezon, dovleceii pané sunt foarte gustoşi şi uşor de preparat. Ideali a fi serviţi atât ca garnitură cât, ca gustare în sine sau ca ingredient pentru sandvişuri – dovlecei pané.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Vinete pané. [/readalso]
Reţetă: Dovlecei pané
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei de dimensiuni medii
- 3 ouă
- 4-5 linguri de făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Preparare:
- Spălaţi bine dovleceii şi tăiaţi-le capetele.
[tip]Folosiţi dovlecei de dimensiuni medii. Cei mici au o concentraţie de apă prea mare, cei ajunşi la maturitate au seminţe mari, coaja groasă şi miezul sec.[/tip] - Tăiaţi dovleceii în felii groase (rondele) de 5-7 milimetri.
- Presăraţi dovleceii cu sare, amestecaţi bine şi lăsaţi-i la scurs într-o strecurătoare deasupra chiuvetei timp de 10-15 minute.
- Încingeţi uleiul.
- Ştergeţi dovleceii de apă, cu un şervet de bucătărie.
- Bateţi ouăle cu 1 lingură de apă rece.
- Asezonaţi făina cu sare şi piper.
- Treceţi dovleceii prin făină.
- Scuturaţi excesul de făină şi treceţi dovleceii prin ou.
- Rumeniţi dovleceii la temperatură medie (180-190 de grade Cesius).
- Scoateţi dovleceii pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 4
Dovleceii pané se servesc calzi sau reci. Tzatziki e un însoţitor minunat al dovleceilor pané.