O ciorbă bogată în vitamine care reuşeşte să adunce în ea toată bucuria primăverii – ciorba de lobodă roșie. O fiertură simplă de lobodă roşie, cu cozi de ceapă verde, mărăr şi leuştean, se transformă într-o bucurie dreasă cu borş şi smântână.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Borș cu verdețuri de primăvară. [/readalso]
Reţetă: Ciorbă de lobodă roșie
Ingrediente:
- 6 legături de lobodă
- 3 fire de usturoi verde
- 3 fire de ceapă verde
- 1 legăturică de mărar
- 1 legătură de leuştean
- 1 legăturică de pătrunjel
- 1 litru de borş
- 400 grame smântână (minim 18% grăsime)
- 3 gălbenuşuri
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi şi alegeţi frunzele de lobodă roşie. Înlăturaţi codiţele şi frunzele pătate.
- Puneţi la fiert borşul împreună cu 6 litri de apă.
- Adăugaţi şi fierbeţi frunzele de lobodă roşie.
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul şi ceapa, cu tot cu codiţe.
- Adăugaţi ceapa şi usturoiul.
- După ce loboda a fiert, opriţi focul sub fiertură.
- Faceţi un liezon din smântână şi gălbenuşurile de ou.
- Adăugaţi treptat supă din oală peste liezon şi amestecaţi pentru a obţine o temperatură apropiată de cea din oală.
- Adăugaţi liezonul şi reaprindeţi focul la temperatură mică. Lăsaţi să dea câteva clocote.
- Adăugaţi verdeţurile tocate.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Ciorba de lobodă roşie se serveşte caldă, la temperatura camerei sau chiar rece.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 35 minute
Porții: 8
Ce retete minunate aveti ! Am incercat reteta de chiftelute marinate si a avut un mare succes astfel incat deja am repetat-o. Multumesc pentru inspiratie!
Comments are closed.