O omletă – deşi tehnic vorbind e mai apropiată de o frittata sau o tortilla – de primăvară, bogată în proteine dar şi fier şi antioxidanţi – omleta cu urzici și brânză de burduf. Secretul constă în adăugarea unui vârf de cuţit de nucşoară rasă, mirodenie care dă un gust deosebit frunzelor de urzică. Este și o modalitate excelentă de a servi urzicile pentru cei cărora nu le place în mod deosebit textura acestora.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Supă cremă de urzici cu telemea și mentă. [/readalso]
Reţetă: Omletă cu urzici și brânză de burduf
Ingrediente:
- 2 mâini de urzici opărite în apă cu sare, bine stoarse
- 8 ouă
- 4 linguri de lapte gras
- 60 grame brânză de burduf
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă rasă de nucsoara măcinată
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi urzicile opărite din cuţit.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Spargeţi ouăle într-o farfurie adâncă, adăugaţi 1 linguriţă rasă de sare, puţin piper şi laptele.
- Bateţi bine ouăle.
- Încingeţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi şi sotaţi urzicile 5 minute.
- Adăugaţi usturoiul, nucşoara şi, după 20-30 de secunde, ouăle bătute.
- Presăraţi deasupra brânza de burduf sfărâmată.
- Rumeniţi omleta la foc mic, de preferinţă sub capac.
- Când s-a rumenit pe o parte, întoarceţi-o cu ajutorul unei farfurii (vezi foto aici) şi mai lăsaţi 1-2 minute.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 4
Omleta cu urzici se serveşte caldă sau la temperatura camerei, cu diverse salate.