Supa de somon cu creveţi este o delicatesă pe care trebuie să o încercaţi. O excelentă supă de peşte şi fructe de mare, gustoasă şi consistentă, uşor şi rapid de preparat dacă aveţi o bază de supă la îndemână. Inspirată din bucătăria nordică, cu dichis franţuzesc şi arome ce amintesc de orient, această supă este o binecuvântare în special în zilele friguroase.
Reţetă: Supă de somon cu creveţi
Ingrediente:
- 600 grame file de somon
- 600 grame creveţi prefierţi, decorticaţi
- 4 litri supă de peşte
- 400 ml smântână dulce
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 1 pătrunjel
- 3 tije tulpină de ţelină
- 1 ceapă
- 4 linguri ulei de măsline
- 5 căţei de usturoi
- 1 linguriţă praf de curry
- 2 foi de dafin
- 3 linguri de pătrunjel tocat
- 3 linguri de mărar tocat
- 2 lămâi
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul şi cartofii.
- Tocaţi ceapa, usturoiul şi cartofii foarte mărunt. Puteţi folosi chiar un tocător electric deoarece cartofii au doar rolul de a îngroşa supa şi de a da un plus de consistenţă.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde legumele tocate.
- Adăugaţi praful de curry, foile de dafin şi supa de peşte şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.
- Curăţaţi şi tocaţi potrivit de mare morcovii, pătrunjelul rădăcină şi ţelina.
- După ce supa a fiert 20 de minute, adăugaţi zarzavaturile.
- Fierbeţi încă 20 de minute şi adăugaţi smântâna dulce.
- Lăsaţi să dea un clocot şi adăugaţi bucăţile de somon tăiate cuburi mărişoare.
- Fierbeţi la foc mic aproximativ 10 minute, până când peştlele se ridică la suprafaţă.
- Adăugaţi creveţii decorticaţi, mai lăsaţi să dea un clocot şi opriţi focul.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Extrageţi sucul din lămâie, tocaţi pătrunjelul şi mărarul.
- Supa de somon cu creveţi se potriveşte, în farfurie, cu zeamă de lămâie după gust şi se serveşte cu pătrunjel şi mărar tocat.
Supa de somon cu creveţi se potriveşte, în farfurie, cu zeamă de lămâie după gust şi se serveşte cu pătrunjel şi mărar tocat.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 40 minute
Porţii: 8
[note]Baza de supă de peşte se obţine prin fierberea oaselor sau capetelor de peşte cu zarzavaturi şi 2 foi de dafin, spumind des pentru a obţine o supă clară.[/note]
VA MULTUMESC MULT PENTRU RETETELE DE SUPE.
AS VREA DACA SE POATE S-AMI TRIMITETI CELE MAI CAUTATE MANCARURI IN MAREA BRITANIE(LONDRA),CHIAR RETETE ,MOD DE PREPARARE,INGRENDIENTE…….VA MULTUMESC
Comments are closed.