Aperitive iubite în orice circumstanţă, saleurile se prepară rapid din foietaj (foitaj). Numele şi originea lor franceză, din cuvântul salé (sărat), sunt suficiente pentru a garanta o prezenţă elegantă pe masă. Reţeta de faţă, de inspiraţie italiană, dă un nou sens saleurilor, pe care le îmbogăţeşte cu parmezan şi prosciutto crudo (sau alt timp de şuncă crud-uscată).
Porţii: 20-24 bucăţi
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj (400-500 grame)
- 4 linguri parmezan ras
- 10 felii prosciutto crudo
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (temperatură medie spre mare).
- Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime.
- Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat.
- Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta.
- Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.
- Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime.
- Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime.
- Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale.
- Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc).
- Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.
Saleurile cu parmezan şi prosciutto se servesc calde sau reci.