O metodă simplă şi eficientă de a trage la maxim foloasele dintr-un pui pentru supă, folosind atât pulpele deja fierte cât şi o parte din supă pentru a obţine garnitura aferentă. Un fel rapid, gustos şi spectaculos, inspirat din fascinanta lume a bucătăriei arabe ce amestecă ingredientele dulci şi aromate cu cele proaspete şi picante.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
pentru friptură
- 2 pulpe de pui fierte (cu piele şi os)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă praf de curry
- 1/2 linguriţă chimion măcinat
- 1 vârf de cuţit de piper
pentru garnitură
- 1 cană cuşcuş
- 1 cană supă de pui
- 1/2 cană boabe de rodie
- 2 linguri mentă tocată fin
- piper negru măcinat
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade (foc mediu spre mare).
- Curăţaţi şi pisaţi fin usturoiul.
- Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, boiaua de ardei, praful de curry, chimionul şi piperul.
- Ungeţi pulpele de pui cu amestecul obţinut.
- Introduceţi pulpele de pui la cuptor pentru 10-15 minute, până când se rumenesc.
- Până se fac pulpele, turnaţi supa clocotită peste cuşcuş într-un vas şi acoperiţi cu un capac pentru 10 minute.
- Tocaţi fin frunzele de mentă.
- Luaţi capacul de pe cuşcuş şi aeraţi-l bine amestecând uşor cu o furculiţă.
- Amestecaţi cuşcuşul cu mentă, boabe de rodie şi piper negru.
Friptura arabă de pui se serveşte alături cuşcuşul cu mentă şi rodie.