O reţetă simplă şi gustoasă,  de inspiraţie italiană, în care carnea şi garnitura se gătesc în acelaşi timp într-un sos rafinat de vin alb. O reţetă ideală pentru zilele cu musafiri, minunată pentru a găti medalionul din muşchi de porc, mai sec şi mai uscat decât restul bucăţilor de carne de porc.

Porţii: 3

Timp de preparare: 80-90 de minute

Ingrediente:

  • 6 bucăți de cotlete de porc (a câte 100-130 grame fiecare)
  • 6 căţei de usturoi
  • 200 grame hribi
  • 900 grame de cartofi
  • 300 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 60 grame de unt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade (foc mediu).
  2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi potrivit de mari.
  3. Curăţi şi tăiaţi mare ciupercile.
  4. Săraţi şi piperaţi bucăţile de carne.
  5. Aşezaţi cartofii şi bucăţile de carne într-o tavă unsă cu ulei.
  6. Adăugaţi ciupercile.
  7. Adăugaţi căţeii de usturoi întregi, zdrobiţi doar cu latul cuţitului.
  8. Adăugaţi restul de ulei şi untul tăiat cubuleţe.
  9. Adăugaţi vinul alb.
  10. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu.
  11. Introduceţi tava la cuptor pentru 45 de minute.
  12. După cele 45 de minute, scoateți tava, îndepărtaţi folia, creşteţi temperatura la 200 de grade (foc mare) şi lăsaţi tava la cuptor încă 15 minute, până când carnea şi cartofii prind o culoare frumoasă.

Carnea se serveşte cu cartofii şi ciupercile din tavă, împreună cu sosul format.

print

1 comentariu

Comments are closed.