Specialiate ungurească de căpătâi, papricaşul din piept de curcan, gătit cu amestec de boia de ardei (dulce şi iute) de Szeged – cunoscută ca aurul roşu al Ungariei, este o mâncare “de casă” excelentă pentru prânz sau cină. Servită cu găluşte sau, mai româneşte, cu mămăligă, papricaşul de curcan vă va încălzi ziua.
Porţii: 4
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 1 kilogram piept de curcan fără piele
- 1,3 litri supă de curcan sau pui
- 1 ceapă mare
- 3 roşii (sau 1 cutie de roşii în bulion)
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 1 linguriţă de boia de ardei iute
- 1 linguriţă rasă chimen măcinat
- 1 lingură maghiran uscat
- 400 ml smântână grasă
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Tăiaţi pieptul de curcan fâşii sau cuburi.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă adâncă.
- Adăugaţi carnea de curcan şi rumeniţi-o câteva minute până scade zeama pe care o lasă.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa până devine sticloasă.
- Adăugaţi şi rumeniţi câteva secunde boiaua de ardei dulce şi iute, chimenul şi maghiranul.
- Adăugaţi roşiile.
- Adăugaţi supa şi fierbeţi până când carnea s-a pătruns.
- Preparaţi liezonul – amestecaţi smântâna cu făina, diluaţi-o cu 3-4 linguri de zeamă de pe carne şi încorporaţi-o treptat în cratiţă.
- Mai fierbeţi 2-3 minute.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Papricaşul de curcan se serveşte fierbinte, cu găluşte sau mămăligă, şi murături.
foarte foarte bun !!! a avut succes de fiecare data !!!!
@Irina, multumim. Am vazut dovada pe facebook:)
Comments are closed.