Versiune autohtonă a mac and cheese-ului american, pastele cu brânză româneşti, în special cele gătite prin Transilvania şi Bucovina, mai au câte o bucată de slănină sau carne afumată. Gătite rapid sau la cuptor, această mâncare consistentă este potivită pentru zilele reci ale anului.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 pungă de paste scurte (aprox. 500 g – fusilli, penne etc)
- 150 ml lapte cald
- 500 grame brânză, inclusiv amestecuri ( brânză de burduf, caşcaval, telemea, etc)
- 300 grame bacon (kaizer sau orice altă cărniţă de porc afumată)
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
- Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunile de pe pachet.
- Răzuiţi sau sfărâmaţi brânza.
- Tăiaţi carnea cubuleţe şi rumeniţi-o uşor fără grăsime. Scurgeţi carnea şi păstraţi grăsimea.
- Topiţi la foc mic, într-o crăticioară, brânza în lapte.
- Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă.
- Amestecaţi pastele cu brânza, bucăţelele de carne şi puţin piper.
[warning]Nu adăugaţi sare decât dacă este cazul.[/warning] - Turnaţi totul în vasul termorezistent.
- Introduceţi vasul la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când pastele se rumenesc la suprafaţă.
Pastele cu brânză şi afumătură se servesc fierbinţi.
[note]Pastele cu brânză şi afumătură se pot rumeni şi pe aragaz, într-un vas acoperit, la foc mic.[/note]
reteta asta e chiar ca la mama acasa
eu fac cu juma brinza de burduf si juma cascaval afumat
Comments are closed.