Un desert special, în care pastele întâlnesc un sos inedit pe bază de vanilie şi carnea dulce a nectarinelor, caramelizate şi parfumate cu scorţişoară. Trucul de la baza acestui desert constă în folosirea îngheţatei de vanilie care, odată topită, se transformă convenabil într-un sos.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 300 grame de paste lungi, proaspete (spaghetti, tagliatelle, fettuccine)
- 500 grame îngheţată de vanilie
- 6 nectarine
- 3 linguri zahăr brun
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă scortisoara macinată
- 2 linguri mentă tocată mare
- 2 pepeneni galbeni pentru servire (opţional)
Preparare:
- Spălaţi nectarinele şi îndepărtaţi-le sâmburii.
- Tăiaţi nectarinele cubuleţe.
- Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi nectarinele şi zahărul brun şi caramelizaţi aproximativ 2-3 minute.
- Adăugaţi scorţişoara.
- Adăugaţi jumătate din îngheţata de vanilie şi fierbeţi la foc iute până sosul scade puţin şi se leagă.
- Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Amestecaţi pastele cu sosul.
- Decoraţi cu frunzele de mentă tocate.
Pastele cu sos de vanilie şi nectarine se servesc calde sau la temperatura camerei, cu o cupă de îngheţată şi felii de pepene galben.
wow ce combinatie!!!
arata fantastik!!!
Cu asta m-ati dat gata! :))
Comments are closed.