Frigăruile din carne de vită sunt o apariţie relativ rară pentru că bucăţile de vită sunt fie prea tari, fie prea valoroase pentru a fi folosite în acest fel. Există totuşi şi excepţii, cum sunt aceste frigărui preparate din capete de muşchi într-o marinată cu parfum spaniol.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute (plus 2 la rece)
Ingrediente:
- 1 kilogram muşchi de vită
- 2 linguri miere
- 2 linguri muştar
- 2 linguri rase boia de ardei afumată (dulce sau picantă, după gust)
- 3 linguri sos de soia
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă rasă piper măcinat
Preparare:
- Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari (cu latura de 2,5-3 centimetri).
- Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
- Faceţi o marinată din miere, muştar, boia de ardei, sos de soia, ulei de măsline, usturoi şi piper.
- Turnaţi marinata peste carne şi amestecaţi bine.
- Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
[tip]Dacă folosiţi frigărui de lemn, înmuiaţi-le în apă rece pentru minim 30 de minute.[/tip] - Înşiraţi bucăţile de carne pe frigărui. Scurgeți frigăruile de excesul de marinată pentru a nu se arde pe grătar.
- Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită. Fiind din mușchi de vită, adaptați timpul de frigere în funcție de cum doriți carnea – medie sau bine făcută.
Frigăruile glazurate de vită se servesc imediat cu garnituri şi/sau salate diverse.
[note]În mod tradiţional, nu se foloseşte sos de soia, ci puţină sare de mare.[/note]
de unde se poate cumpara boia afumata? sau se poate inlocui cu boia normala?
@ARICHIKA, daca esti din Bucuresti ar trebui sa gasesti la Consulado Iberico (vezi http://www.cevabun.ro/harta-magazinelor-cu-specialitati-din-bucuresti/)
2 ore este mult prea puţin pentru marinare. corect ar fi 8-12 ore
Comments are closed.