Bruschetta con funghi porcini (tartina cu hribi) este o gustare caldă cu adevărat specială. Gustul unic al hribilor sotaţi în unt, aromaţi cu usturoi şi verdeaţă, fac din această tartină o delicatesă excepţională.
Porţii: 2
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
- 100 grame hribi
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de unt
- 1 lingură verdeaţă (pătrunjel şi/sau mărar)
- 2 felii de pâine
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
- Tocaţi verdeaţa.
- Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile julienne sau cubuleţe.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi ciupercile şi sotaţipână îşi evaporă apa şi prind culoare.
- Adăugaţi usturoiul şi mai sotaţi 30 de secunde.
- Luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi verdeaţa şi asezonaţi cu sare şi piper.
- Faceţi tartinele.
Bruschetta cu hribi se serveşte imediat.
[tip]Dacă înlocuiţi untul cu 2 linguri de ulei de măsline, obţineţi o gustare de post.[/tip]