Un peşte drag românului, gătit în maniera rafinată a francezului. O scrumbie preparată înăbuşit, “en papillote”, pentru a scoate sucurile deosebite ale acestui peşte gras, cu un gust şi o textură aparte. O scrumbie simplă, nature, pentru a păstra gustul autentic al peştelui.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 4 scrumbii
- 4 foi de dafin
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
sos: - zeama de 2 lămâie
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri pătrunjel verde tocat
Preparare:
[note]Această reţetă se poate găti atât la cuptor cât şi la grătar.[/note]
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Cesius.
- Evisceraţi şi curăţaţi peştele.
- Pregătiţi 4 bucăţi de hârtie de pergament, suficient de mari cât să cuprindă peştele de cel puţin două ori.
- Ungeţi peştele cu ulei de măsline.
- Asezonaţi peştele cu sare şi piper.
- Introduceţi câte o foaie de dafin în fiecare peşte.
- Împachetaţi peştele în hârtie de pergament conform imaginilor din galeria foto.
- Gătiţi peştele la cuptor, plită sau grătar pentru 20-25 de minute.
- Faceţi sosul rece: amestecaţi sucul de lămâie cu uleiul de măsline, pătrunjelul, sare şi piper.[warning]Atenţie când scoateţi peştele la eventualii aburi pe care îi poate elibera îndepărtarea hârtiei de pergament.[/warning]
Serviţi peştele cald, cu sucul din hârtie, şi garnituri de cartofi, legume, cartofi cu spanac, etc, stropit cu sosul de lămâie.
[tip]Dacă gătiţi scrumbia la grătar, hârtia îşi va schimba culoarea şi chiar se va pârli la suprafaţă. Nu vă faceţi griji atâta timp cât sucul peştelui este în siguranţă.[/tip]
e printre pestii mei favoriti dar din pacate nu prea gasesc prin bucuresti
Buna!
Spuneti-mi va rog frumos unde gasesc hartie pergament? E acelasi lucru cu hartia de copt?
Multumesc
In orice supermarket respectabil.Da. E acelasi lucru. Un termen defineste materialul din care e facut (hartie de pergament) iar celalalt utilitatea (pentru copt)
da
Comments are closed.