O omletă săţioasă de un bun gust aparte pe care doar hribii, această carne deosebită a pămânului, îl pot da. Încercaţi această omletă cu hribi alături de o salată de roşii proaspete pentru o dimineaţă minunată.
Vezi aici și rețeta de Papară cu sparanghel sălbatic.
Reţetă: Omletă cu hribi
Ingrediente:
- 150 grame hribi proaspeţi
- 4 ouă
- 3 linguri smântână dulce
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de unt
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi, ştergeţi şi tăiaţi hribii în bucăţele potrivite.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Bateţi ouăle într-un castron împreună cu smântâna dulce, sare şi piper.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi hribii şi rumeniţi-i timp de 4-5 minute la foc mic.
- Adăugaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor timp de 30-60 de secunde.
- Adăugaţi ouăle bătute.
- Acoperiţi şi rumeniţi omleta la foc mic, până se pătrunde bine.
- Omleta cu hribi se seveşte caldă, cu salată de roşii şi pâine prăjită.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2