O reţetă din buna familie a bucătăriei italiene, care ne arată că un piept de pui poate aspira mai mult decât la un destin banal de şniţel. În această reţetă simplă – lesne de gătit şi de către cei mai nepricepuţi bucătari – dar rafinată – cât pentru o cină romantică-, pieptul de pui capătă o prospeţime aparte şi o frăgezime pe care nu i-o ştiaţi. Aromele puiului cu salvie, ce aduc aminte de saltimboca alla romana, cuceresc cu uşurinţă.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Pui cu salvie Ingrediente:

  • 1 piept de pui fără os şi piele
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6-8 frunzuliţe de salvie
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi pieptul de pui în două.
  2. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit desfaceţi bucăţile de piept de pui.
  3. Presaţi-le cu palma, acoperiţi-le cu o folie alimentară şi bateţi-le cu ciocanul pentru şniţele.
  4. Amestecaţi făina cu sare şi piper.
  5. Treceţi bucăţile de carne prin făină. Tapetaţi carnea cu făină şi scuturaţi ca să eliminaţi excesul.
  6. Topiţi untul în uleiul de măsline.
  7. Rumeniţi bucăţile de pui pe ambele părţi. Carnea trebuie să fie pătrunsă şi rumenită dar nu crocantă.
  8. Adăugaţi frunzele de salvie rupte şi stingeţi cu vinul.
  9. Fierbeţi sub capac 1-2 minute, la foc iute.

Pieptul de pui cu salvie se serveşte cu sosul din tigaie, alături de garnituri de legume.

print

1 comentariu

Comments are closed.