Tonul nu se numără printre peştii obişnuiţi ai românilor, care îl cunosc mai mult din conservă în varianta bucăţi sau fulgi, în apă sau ulei. Cu toate că o specie de ton creşte şi în Marea Neagră, prea rar servim friptură de ton, iar prețul acestui peşte cu o carne atât de suculentă nu este tocmai scăzut.

Pentru grătar, carnea de ton este la fel de valoroasă ca cea de vită, cu care este deseori comparată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute (plus 1 oră pentru marinare)

Ton marinat cu tarhon, la grătar Ingrediente:

  • 2 fileuri de ton
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet cu tarhon
  • 1 lingură de tarhon uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi mărunt usturoiul.
  2. Faceţi o marinată din ulei de măsline, oţetul cu tarhon, tarhonul uscat, usturoi, sare şi piper.
  3. Ungeţi fileurile de ton cu marinată şi lăsaţi-le la rece pentru 1 oră.
  4. Încingeţi bine grătarul.
  5. Frigeţi fileurile de peşte, pe ambele părţi, timp de 4-5 minute.

Serviţi fileurile de peşte cu garnitură de legume fierte la aburi.

[warning]Nu gătiţi peştele prea mult deoarece carnea se va usca şi va deveni neapetisantă.[/warning]

print

2 Comentarii

  1. Nu e cam prea facut tonul ala? Din cate stiu eu, trebuie sa ramana rosu in interior, sau rozaliu macar.

    • Aşa pare. E un ton negru “decolorat”:) Din cauza acidului din lămâie care îl marinează la suprafaţă.

Comments are closed.